Πορνογραφία: Πόσο μας επηρεάζει;

Η συνεχιζόμενη χρήση πορνογραφικού υλικού, μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλα προβλήματα.

Προβλήματα σχέσεων

Η συνεχής και εμμένουσα χρήση πορνογραφίας, μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τη σεξουαλική πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν, το άτομο περιμένει από το σύντροφό του να ντύνεται ή να φέρεται ή να αντιδρά με συγκεκριμένο τρόπο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, σε συμφωνία με τις φαντασιώσεις και τις εικόνες που αντλεί από το πορνογραφικό υλικό. Κατ’ επέκταση, οι σύντροφοι ενδεχομένως αισθάνονται ανεπαρκείς, ανασφαλείς και αποκλεισμένοι. Το αποτέλεσμα είναι διαφωνίες, απόσυρση, μειωμένη επικοινωνία και οικειότητα μεταξύ των συντρόφων.

Σεξουαλικά προβλήματα

Ο αυνανισμός σε συνδυασμό με τη χρήση πορνογραφίας μπορεί να οδηγήσει στη στυτική δυσλειτουργία και την καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Σε εύρος χρόνου, η υπερδιέγερση του εγκεφάλου οδηγεί σε αλλαγές που προκαλούν απευαισθητοποίηση από την πραγματικότητα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να χρειάζονται πορνογραφικό υλικό για να καταφέρουν να εμπλακούν ερωτικά με ένα πραγματικό άτομο.

Κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα

Η υπερβολική και συνεχιζόμενη χρήση πορνογραφίας είναι σε θέση να απομονώσει το άτομο από την οικογένεια και τους φίλους. Αντίστοιχα μπορεί η χρήση αυτή να γίνεται εις βάρος της εργασίας ή ακόμη και να πραγματοποιείται στο χώρο της εργασίας. Τέλος, η υπερβολική διάθεση χρημάτων για την απόκτηση πορνογραφικού υλικού μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα.

Ψυχολογικά προβλήματα

Η χρήση πορνογραφίας μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε αισθήματα ενοχής ή ντροπής. Ακόμη, κάποιοι θεωρούν πως πρόκειται για μια ανήθικη πράξη. Τα αρνητικά αυτά αισθήματα επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο και από το άγχος της αποκάλυψης ή της διατήρησης ενός καλά φυλαγμένου μυστικού.

Leave a reply