Πεϊκή Πρόθεση: Τι είναι

Πότε ενδείκνυται

Επέμβαση

Πιθανότητα Αστοχίας Υλικού

Τι είναι η πεϊκή πρόθεση και ποια είδη υπάρχουν;

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ένα θέμα που αφορά όλο και περισσότερους άνδρες. Όμως, η επιστήμη έχει προχωρήσει και προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις. Η πεϊκή πρόθεση αποτελεί μια επαναστατική μέθοδο που τις απαρχές της, τις συναντάμε το 1950-1952 οπότε και γινόταν χρήση προθέσεων από ακρυλική ράβδο για να αντιμετωπιστεί η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες της εποχής εκείνης. Το 1973, ο Bradley Scott προκάλεσε πραγματική επανάσταση ανακαλύπτοντας την πεϊκή πρόθεση τριών τεμαχίων που φουσκώνει.

Κατά τη χειρουργική επέμβαση τα σηραγγώδη σώματα του πέους ενισχύονται με εξελιγμένους πλαστικούς κυλίνδρους.

Σήμερα έχουμε τις μη διογκούμενες ή semirigid και τις διογκούμενες προθέσεις. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε μόνο υδραυλικές συσκευές που μπορεί να είναι δύο ή τριών στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι διογκούμενες προθέσεις δύο στοιχείων αποτελούνται από ένα ζεύγος ενδοσηραγγωδών κυλίνδρων που συνδέονται με μια οσχεϊκή αντλία.
  • Οι προθέσεις τριών στοιχείων αποτελούνται από ένα ζεύγος κυλίνδρων, μια οσχεϊκή αντλία και ένα κοιλιακό ρεζερβουάρ.

Η πεϊκή πρόθεση μιμείται τον μηχανισμό της φυσικής στύσης. Ο άνδρας διατηρεί αυθόρμητη τη στύση για όσο επιθυμεί ενώ η εκσπερμάτωση και ο οργασμός πραγματοποιούνται απολύτως φυσιολογικά.

Πότε ενδείκνυται;

Πρόκειται για μια θεραπευτική προσέγγιση που αποκαθιστά τη στύση όταν οι άλλες θεραπείες έχουν δοκιμαστεί.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως πρόκειται για μια end stage θεραπεία. Για τον λόγο αυτό ο ασθενής πρέπει να είναι σίγουρος για την απόφασή του και κυρίως να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευμένο και ικανό ανδρολόγο-ουρολόγο για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να γνωρίζω για την επέμβαση;

Η πεϊκή πρόθεση και η επιτυχία του χειρουργείου εξαρτώνται και από τα ανατομικά χαρακτηριστικά του πέους αλλά και τις προσδοκίες του ασθενούς.

Στη θεραπεία αυτή είναι σημαντικό να συνυπολογίζονται:

  • Η επιλογή της πρόθεσης
  • Οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο κάθε ασθενής στον οποίο θα εφαρμοστεί π.χ. αν έχει κινητικά προβλήματα ή χειριστικές δυσκολίες.
  • Η σωστή ενημέρωση του ενδιαφερόμενου για ειδικές επιπλοκές, π.χ. μηχανική βλάβη ή φλεγμονή.

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση ή ραχιαία αναισθησία, όπου με μια μικρή τομή στη βάση του πέους διανοίγονται οι δύο σωλήνες του, διαστέλλονται και στη συνέχεια τοποθετούνται δύο επιμήκεις κύλινδροι από σιλικόνη. Στην υδραυλική πρόθεση οι σωλήνες είναι διογκούμενοι δίνοντας στον άνδρα μια φυσική αίσθηση σκληρότητας και μαλθακότητας.

Συνήθως το χειρουργείο διαρκεί περίπου 50 λεπτά και ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο το βράδυ της ίδιας μέρας ενώ απέχει σεξουαλικά για 4-6 εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός που παρακολουθεί τον εκάστοτε ασθενή τον ενημερώνει για την επιστροφή του στην κανονικότητα. Είναι σημαντικό ότι πλέον υπάρχει λύση αλλά χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα έως και την πλήρη αποκατάσταση ανά περίπτωση και συνθήκη.

Υπάρχει πιθανότητα αστοχίας του υλικού;

Η πιθανότητα αστοχίας υλικού υπολογίζεται κάτω από το 3%. Οι εταιρείες όμως που παράγουν τις πεϊκές προθέσεις δίνουν δια βίου εγγύηση των εξαρτημάτων από τα οποία αποτελούνται.

Το ποσοστό επιτυχίας της πεϊκής πρόθεσης και ικανοποίησης του ζευγαριού με βάση τις διεθνείς μελέτες ανέρχεται στο 97%.

Να θυμάστε πως λύσεις υπάρχουν. Φροντίστε να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο γιατρό που διαθέτει τη σωστή κατάρτιση και σας ενημερώνει από την αρχή αξιόπιστα με πληροφορίες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Στο Ανδρολογικό Πειραιά διαθέτουμε χρόνια πείρας και βλέπουμε την κάθε περίπτωση εξατομικευμένα με στόχο τη σωστή ενημέρωση και την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας!

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Ιατρείο Πειραιά

Κουντουριώτου 144 & Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς

  • Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα:
  • 210 4224320, 694 2078265 & 210 4224358

Εναλλακτικά:

Κλείστε Ραντεβού

To ιατρείο λειτουργεί:

Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη 16.00 - 21.00.

Για ραντεβού παρακαλούμε τηλεφωνείτε καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα: