Κρουστικά Κύματα: Τι Είναι

Κρουστικά Κύματα Στην Αγορά

Ριζική Προστατεκτομή

Ριζική Προστατεκτομή: Πότε Γίνεται

Χειρουργείο & Στύση

Τι είναι τα κρουστικά κύματα;

Τα κρουστικά κύματα τα συναντάμε πρώτη φορά το 2015. Ξεκίνησαν με την υπόσχεση πως δημιουργούν καινούρια αγγεία αλλά ουσιαστικά βοηθάνε κάποια από αυτά να λειτουργήσουν καλύτερα και βελτιώνουν την έκφραση των βλαστοκυττάρων.

Σαν μηχάνημα τα κρουστικά κύματα, δυστυχώς, έχουν χάσει την αυθεντία που είχαν το πρώτο διάστημα της εμφάνισής τους, γιατί:

  • Αρχικά δεν υπήρχαν πρωτόκολλα χρήσης άρα δεν έγινε σωστή χρήση τους.
  • Πολλές φορές στην ειδικότητα της ουρολογίας, προς μείωση του κόστους αγοράς του, χρησιμοποιείται μηχάνημα κρουστικών κυμάτων που καλύπτει άλλες παθήσεις και όχι αυτές που αφορούν τον ασθενή.

Σήμερα, έχουν διαμορφωθεί optimum πρωτόκολλα ακόμη και για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις όπως για τη ριζική προστατεκτομή.

Τι είναι η ριζική προστατεκτομή;

Η ριζική προστατεκτομή πραγματοποιείται με επέμβαση όπου ο χειρουργός αφαιρεί τον προστάτη αδένα με τις σπερματοδόχους κύστεις και τους λεμφαδένες της περιοχής. Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται ανοικτά, λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά με το σύστημα Da Vinci.

Πότε ένας γιατρός προχωρά στη ριζική προστατεκτομή;

Η ριζική προστατεκτομή γίνεται όταν διαγνωστεί καρκίνος στον προστάτη, ο οποίος, σύμφωνα με τις εξετάσεις, εντοπίζεται στο συγκεκριμένο όργανο.

Επηρεάζει το χειρουργείο τη λειτουργία της στύσης;

Στις μετεγχειρητικές επιπλοκές της ριζικής προστατεκτομής συμπεριλαμβάνεται και η στυτική δυσλειτουργία. Είναι σημαντικό ό,τι ενέργεια γίνει για την αποκατάστασή της να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα ακόμα και αν ο ασθενής δεν ενδιαφέρεται για ενεργή σεξουαλική ζωή αμέσως μετά το χειρουργείο (Early Penile Rehabilitation).

Στην περίπτωση που για την αποκατάσταση της ριζικής προστατεκτομής χρησιμοποιηθούν κρουστικά κύματα απαιτείται και συγχορήγηση φαρμάκων.

Τα κρουστικά κύματα στην αγορά

Τα τελευταία χρόνια στην αγορά υπάρχει μία πληθώρα μηχανημάτων που προσφέρουν τις βέλτιστες λύσεις. Το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται κυρίως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος και τον τρόπο εφαρμογής των πρωτοκόλλων.

Στο Ανδρολογικό Πειραιά, έχουμε φτιάξει όλα τα πρωτόκολλα και χρησιμοποιούμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με βιβλιογραφική τεκμηρίωση και ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά. Απευθυνόμαστε στον κάθε ασθενή με σεβασμό και ειλικρίνεια εφαρμόζοντας τα θεραπευτικά πρωτόκολλα του UROLiS (Urology network for Low-intensity Shockwave therapy).

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Ιατρείο Πειραιά

Κουντουριώτου 144 & Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς

  • Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα:
  • 210 4224320, 694 2078265 & 210 4224358

Εναλλακτικά:

Κλείστε Ραντεβού

To ιατρείο λειτουργεί:

Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη 16.00 - 21.00.

Για ραντεβού παρακαλούμε τηλεφωνείτε καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα: