Τι είναι η φαλλοπλαστική;

Μεγέθυνση πέους

Μετά την επέμβαση της φαλλοπλαστικής

Άλλες τεχνικές

Ο φαλλός ανέκαθεν ήταν σύμβολο δύναμης , ισχύος και γονιμότητας. Εξάλλου είμαστε από τις λίγες χώρες που στην αρχαιότητα λατρεύονταν θεότητα η οποία απεικονίζονταν με το πέος σε μόνιμη στύση (Πρίαπος). Ο φαλλός ως σύμβολο, έννοια και όργανο, λατρεύτηκε και δαιμονοποιήθηκε όσο κανένα άλλο μέρος του σώματος μας.

Από την αρχή της ανδρολογίας αναγνωρίστηκαν και περιεγράφηκαν σύνδρομα τα οποία σχετίζονται  με το μέγεθος  του πέους. Το σύνδρομο των αποδυτηρίων, το άγχος απόδοσης και επίδοσης που σχετίζεται με το μέγεθος του πέους είναι μερικά από αυτά. Δεν είναι σπάνιο άνδρες να ζητούν επεμβάσεις στα γεννητικά τους όργανα μόνο και μόνο συγκρίνοντας το πέος τους με αυτό φίλων, γνωστών,  συναθλητών, πρωταγωνιστών ερωτικών ταινιών κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, η εικόνα που έχουν άλλοι για εμάς, αλλά και η εικόνα που θεωρούμε πως έχουν οι γύρω μας, είναι εξαιρετικά σημαντικές παράμετροι ειδικά για την σεξουαλικότητα. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σημείο ή τμήμα του σώματος μας το οποίο να μην έχει γίνει αντικείμενο ιατρικής επέμβασης και βελτίωσης. Ρινοπλαστική για την μύτη, βλεφαροπλαστική για τα μάτια, πλαστικές επεμβάσεις για το μαστό, τους γλουτούς, την κοιλιακή χώρα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί.

Η φαλλοπλαστική έχει εισέλθει στο χώρο της ανδρικής αισθητικής χειρουργικής, όπου η εικόνα θεωρείται από πολλούς άνδρες σημαντικότατο χαρακτηριστικό στο σεξουαλικό «αποτύπωμά» τους. Οι νέες τεχνικές στη φαλλοπλαστική έχουν συμβάλλει ιδιαίτερα στην απόφαση να προχωρήσει ο άνδρας σε μια τέτοια επέμβαση.

Τι είναι η φαλλοπλαστική;

Φαλλοπλαστική είναι το σύνολο των επεμβάσεων αυτών που στοχεύουν στην αλλαγή της μορφής του πέους. Είναι επεμβάσεις που μπορούν να μεγαλώσουν το πέος, να αλλάξουν τη μορφή του οσχέου (του σάκου που περιέχει τους όρχεις), να ισιώσουν ο πέος, ή όλα αυτά ταυτόχρονα. Η επιθυμία για ένα μεγαλύτερο η ωραιότερο πέος είναι απόλυτα σεβαστή. Κάποιες φορές, πέρα από το αισθητικό πρόβλημα δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και την κοινωνικοποίηση, διαταραχές στη φυσιολογική ανάπτυξη και εξέλιξη της σεξουαλικότητας, βαριές σωματοδυσμορφικές διαταραχές ή ακόμα και  λειτουργικά προβλήματα.

Μεγέθυνση πέους

Η πιο συνηθισμένη επέμβαση αυτού του είδους είναι η μεγέθυνση του πέους, τόσο όσο άφορα στο μήκος όσο και στην περίμετρο, το πάχος δηλαδή.

Επιμήκυνση πέους:

Στο χειρουργείο αυτό γίνεται διατομή (κόβεται) ο ηβοπεϊκός σύνδεσμος. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώνεται το κομμάτι του πέους που βρίσκεται κάτω από την ηβική σύμφυση, τα οστά της λεκάνης. Έτσι το πέος μεγαλώνει κάποια εκατοστά τα οποία εξαρτώνται και από το μήκος του πέους πριν την επέμβαση. Κατά το χειρουργείο λαμβάνεται μέριμνα ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, με ταυτόχρονη διατήρηση της σταθερότητας του πέους.

Πάχυνση του πέους:

Για την πάχυνση του πέους, ο χρυσός κανόνας αυτή τη στιγμή επιτάσσει τη χρήση ελεύθερου λίπους με ταυτόχρονη χρήση αυξητικών παραγόντων που λαμβάνονται από τον ίδιο τον άνδρα. Πρόκειται για συστατικά του αίματος που οδηγούν τα λιποκύτταρα να μετεξελιχθούν σε δομικό λιπώδη ιστό γύρω από το πέος.

Η αύξηση της διαμέτρου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς χρησιμοποιείται λίπος από τον ίδιο τον ασθενή, που μεταφέρεται στο πέος από άλλο σημείο του σώματός του, πχ. από τους μηρούς ή τους γλουτούς. Το στοίχημα εδώ είναι να μπορέσει το μόσχευμα να σταθεροποιηθεί και να διατηρηθεί μακροχρόνια στο νέο του περιβάλλον, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές μεγάλο μέρος του απορροφάται από τον οργανισμό μετά από μερικούς μήνες.

Η νέα μέθοδος Lipogems:

Μια νέα μέθοδος που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα ονομάζεται Lipogems και βασίζεται στην επεξεργασία του λίπους προ της τοποθέτησης του στο πέος. Η επεξεργασία είναι ταχεία, γίνεται μέσα στο χειρουργείο και παράγει υψηλής ποιότητας λίπος, πλούσιο σε ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα. Μια πατενταρισμένη συσκευή απομακρύνει τα αχρείαστα συστατικά του λίπους (αίμα, ελαιώδη στοιχεία, φλεγμονώδεις ουσίες), ενώ διατηρεί τα λιποκύτταρα και τα βλαστικά κύτταρα που εμπεριέχονται.

Το «καθαρό» λίπος κατόπιν μετεμφυτεύεται στο πέος και του δίνει μια ομοιογενή και αυξημένη σε όγκο εικόνα. Το νέο μόσχευμα σταθεροποιείται και προσαρμόζεται πολύ καλύτερα στο νέο του περιβάλλον, ενώ τα ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα αναλαμβάνουν να αναδομήσουν τους περιβάλλοντες ιστούς με αποτέλεσμα τη μακροχρόνια διατήρηση της πάχυνσης της περιοχής. Kαθώς το λίπος Lipogems είναι 100% αυτόλογο, χωρίς προσθήκη ενζύμων ή χημικών, είναι απόλυτα βιοσυμβατό. Τέλος, σήμερα, η κοσμητολογία, είναι σε θέση να συνδράμει στη διατήρηση και ενίσχυση του λιπώδους ιστού με μια σειρά από κατά βάση φυτικά συστατικά, τα οποία επιβεβαιωμένα ενισχύουν, τρέφουν και ισχυροποιούν το λίπος, διατηρώντας έτσι ακόμη περισσότερο το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Μετά την επέμβαση της φαλλοπλαστικής

Ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο την ίδια ημέρα, πρέπει να αποφεύγει τις ερωτικές επαφές για ένα μήνα ενώ μετά την τρίτη εβδομάδα θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα έλξεων για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Άλλες τεχνικές

Συμπληρωματικά, διαφορετικές τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα και με την φύση του προβλήματος. Διόρθωση του οσχέου, υπερηβική λιποαναρρόφηση, περιτομή, είναι κάποιες από τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με την μικρότερη νοσηρότητα και τις ελάχιστες ουλές.

Κλείστε ραντεβού

To ιατρείο λειτουργεί : Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 16.00 - 21.00. Για ραντεβού παρακαλούμε τηλεφωνείτε καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα: